TAPETE PRIRODA

ZIDNE TAPETE PRIRODA

Foto tapete priroda daju vizuelni osećaj svežine u vašem prostoru. Sama izrada tapete prirode je proces u kome se koriste kvalitetni materijali za štampu. Foto tapete se štampaju na PVC samolepljivoj foliji u digitalnoj tehnici. Boje koje se koriste za izradu tapete prirode jako su postojane, ali ne i neotporne na fizička oštećenja. Održavanje tapete priroda je veoma jednostavan proces. Zahvaljujući materijalu na kome se štampa tapeta, foto tapete koje mi proizvodimo su vodootporne i samim tim ih možete povremeno osvežiti vlažnom pamučnom krpom i vratiti njen prvobitni sjaj.

3D TAPETE PRIRODA

3d tapete priroda u suštini nema keke velike razlike od štampe običnih tapeta prirode. 3d tapete priroda daju samo malo veći osećaj dubine u prostoru od običnih, a princip štampe i izbor materijala je potpuno isti.

SLIKE ZA ŠTAMPU TAPETE PRIRODA

Slike prirode koje se nalaze na našem sajtu, unapred su podešene za štampu foto tapeta, tako da bilo koju sliku odaberete iz naše galeriji možemo je sa lakoćom prilagoditi dimenzijama vašeg zida. Ako kojim slučajem pronadjete neku sliku prirode koja nije sa našeg sajta, možete na je poslati kako bi utvrdili njen kvalitet i ako nije pogodna za štampu foto tapete postoji način kako je možemo poraviti i prilagoditi za izradu tapete prirode.

ODABIR MOTIVA ZA IZRADU TAPETE PRIRODA

U našoj galeriji tapete priroda veliki broj tapeta prirode različitih motiva. Za vas smo izdvojili neke. tapete jezera, tapete vodopadi, tapete planine, tapete šume, tapete palme, tapete stene… i još puno interesantnih tapeta prirode koje se mogu lepo uklopiti u vaš ambijent.

UPUSTVO I PRIPREMA ZIDA ZA LEPLJENJE TAPETE PRIRODE

Za lepljenje foto tapete nije potreban ni jedan dodatni lepak, jer su tapete samolepljive! Sredstvo čime se lepe foto tapete ne sme biti oštrtog materijal iz razloga što bi se skinula – ogulila boja, odnosno odštampana slika na PVC foliji. Obično se za lepljenje koristi FILC ili RAKEL(plastična špakla obložena filcom). Rolne tapete pri dnu su obeležene brojevima 1, 2… .Broj 1. označava da je rolna prva u nizu sa leva na desno. Preporuka za lepljenje Prilikom same montaže rolnu odlepite(odvojite od papira) celom širinom oko 5cm i papir koji se nalazi sa zadnje strane oštro savijete, kako bi lepljiv deo mogao lakše da se zalepi na zid. Rolna bi konstantno trebalo biti odrolana dok je lepite. Kada odredite pravac, odnosno ugao od 90 (odnos izmedju zida i plafona), odlepljeni deo zalepite na zid. Nakon toga uhvatite papir koji se nalazi sa zadnje strane i polako svlačite na dole nekih 15cm-20cm. Jednu ruku stavite na sredinu tapete i lagano zatežete na dole, da je konstanto držite zategnutom, a drugom rukom uz pomoć RAKELA ILI FILCA laganim pokretima sa leva na desno lepite tapetu. Naredna rolna obavezno treba da preklopi predhodno zalepljenu nekih 0,5cm-1cm kako bi se tapete uklopile.

Naglasili smo to da su tapete koje mi proizvodimo samolepljive i iz tog razloga zid na kome se tapete prirode lepe NE SME BITI PRAŠNJAV, jer ako bi prašina dotakla lepljivi deo, jačina lepka bi oslabila i postojala bi mogućnost da foto tapet spadne. Iz tog razloga ako se radi o novogradnji ili renovirate stan pa vam je nakon šmirglanja ostala fina prašina, potrebno je da zid premažete prajmerom – podloga koja bi eliminisala prašinu. Od kvaliteta zida zavisi i sam izgled motirane tapete. Ako na zidu postoje neravnine ili suzice nakon krečenja, obavezno će se iste pojaviti nakon lepljenja, odnosno foto tapet će pokazati svaku grešku. Takodje bi naglasili da se tapeta lepi isključivo na sobnoj temperaturi, jer se u hladnoj prostoriji lepak ne opusti dovoljno i njena jačina lepka nije potpuna. Zid mora biti ogletovan(nakon gleta obavezno premazati pajmerom) ili okrečen Da bi vam tapet idealno stajao na zidu potrebno ga je u skladu sa tim i pripremiti.

CENE TAPETE PRIRODA

Cene tapete prirode možete pogledati na svakoj od ponudjenih tapeta, odnosno kada odaberete sliku kliknete na nju i dalje link će vas voditi na stranicu te tapeta sa preciznijim objašnjenjem.

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt